Spotify For Life Slogan
Calle deler..

..ukas tanker!

Fremtiden, det kan være alt fra det som skjer om 1 minutt fra nå, eller 5, 10 eller 1 time. Kanskje til og med flere dager, uker og måneder. Når vi (i hvertfall jeg) tenker på fremtiden, så tenker jeg på det som ligger litt lenger frem i tid. Hvor mange ganger har jeg ikke ligget en søvnløs kveld og tenkt tanken “Hvor er jeg om 10 år?”.

Updated: (8.14.2009)La meg være ærlig, selv om tanken er spennende, har den også vært utrolig plagsom til tider. Fremtiden - frykten for at jeg skal gjøre feil og at ting skal gå feil, at den ikke blir som jeg har planlagt, frykten for at jeg mislykkes med det jeg gjør… Vent litt, her ligger allerede kanskje kjernen til alt tankekjøret. Jeg.

Det har aldri dreid som om deg (entall), men om dere (flertall) Gud og du, Gud og jeg. Ikke tro du er alene, for Gud lovte å følge med.


La oss se hva Gud tenker om vår fremtid:

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.
Jeremia 29:11

Jeg vet hva jeg gjør. Jeg har alt planlagt – planer for å ta meg av deg, ikke forlate deg. Planer om å gi deg den fremtiden du håper for.
Jeremia 29:11 The message

Å ja, du har formet meg først fra innsiden, så ut;
du dannet meg i min mors livmor.
Jeg takker deg, høye Gud Du er fantastisk!
Kropp og sjel, jeg er fantasiskt skapt!
Jeg tilber i beundring – for en skapelse!
Du kjenner meg på innsiden og utsiden,
du kjenner hvert bein i min kropp;
Du vet nøyaktig hvordan jeg ble skapt, bit for bit,
hvordan jeg ble formet fra ingenting til noe.
Som en åpen bok, har du sett meg vokse fra unnfangelsen til fødselen;
alle stadier av livet mitt var spredt ut før deg,
Dagene i mitt liv all forberedt
før jeg selv levde en dag.

Salme 139,13-16 The Message


Aldri tro at ditt liv var en tilfeldighet, for Gud skapte deg med overlegg og en stor hensikt. Bibelen sier vi er skapt i Hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud har gjort ferdig på forhånd, for at vi skulle vandre i dem (Ef. 2:10)

Det beste du kan gjøre for Gud, er å bruke de egenskapene han har har gitt deg. Fordi det ærer ham. Det beste en Far kan oppleve er å se sine barn utfolde seg og utvikle seg. Det er nettopp det Gud vil se i ditt liv også. Han venter på du skal oppdage det potensialet han har lagt ned i deg, han gleder seg til å se deg gjøre det du kan gjøre, men enda ikke har gjort.

Gud gleder seg over å se deg vokse i årene fremover, han står og heier på deg og følger deg alle dager. Du skal vite at han var der den første dagen du startet i 1. klasse. Da du nervøst satt i et stort rom med ukjente mennesker. Eller første dagen du scoret et mål for fotball laget ditt. Gud så det, og Gud var stolt.

Når det gjelder din fremtid må du ikke være redd i å legge den i Guds hender. Hvis du ikke føler det går i rett retning (som det kan gjøre noen ganger) så har Gud lovet oss en ting: Den som først søker Gud rike, skal få alt det andre i tillegg.

Neste gang du tenker på fremtiden, så takk Gud for alt Han har gjort hittill, og takk Ham for alt han kommer til å gjøre. Gud kjenner din fremtid bedre en du kjenner din egen fortid. Det sier litt om Guds egenskaper. :)

Husk, Gud er ikke nok, han er mer en nok!


Skrevet av Calle


Print article Print the article
"Sing to the LORD, all the earth; proclaim his salvation day after day."

1 Chron 16:23Artist of the week!

Worship Songs Spotify
Planetshakers
Spotify URL:
Play in Spotify
Read more

Become a fan and get updates!