Spotify For Life Slogan
Anette deler..

..ukas tanker!

Om man bare hadde mer tid.. Tid til alle krav på jobben, alle oppgaver på skolen; tid til familie, slektninger man aldri får sett; tid til venner, tid til å slappe av og bare "være". Eller hva med bare litt mer tid med Gud, det hadde vært godt det...?

By Anette Thun FlatinMen det er ikke alltid lett å finne tid til Ham og vi blir frustrerte og noen ganger føler fordømmelse.. Her er noen tanker:

Er det noe jeg har lært gjennom mine snart 26 år med Jesus, så er det at min relasjon med Han er preget av mange ulike aktiviteter og den kommer også til uttrykk på så mange ulike måte. Jeg husker da jeg var tenåring og ivrig etter å lære Gud mer kjenne, men jeg klarte liksom ikke følge den der formelen som jeg følte alle andre hadde for å være sammen med Gud. Tid med Gud virket så ensformet, snevert, som om det kun var én måte å være sammen med Han på..

Etterhvert har jeg fått oppleve bredden i det å bruke tid med Gud. Særlig de gangene hvor tiden ikke helt har strukket til og jeg ikke har kunnet sette meg ned i ro og fred med Bibelen og bønn. Istedet har Den Hellige Ånd vist meg alle de ulike måtene Han ønsker at jeg skal "koble" med Ham på i løpet av en hektisk uke.. Jeg har bare kjapt lyst til å dele nettopp de tingene med deg som leser dette og jeg håper det kan være til oppmuntring og styrke for deg, ja, kanskje til og med litt beroligende?

Vi må ikke sette Gud i en bås og si at "sånn skal man snakke med Gud". Da blir mennesker frustrerte når de opplever at deres relasjon med Ham ikke er akkuratt slik. Istedet er tid med Gud opplevelser som kan komme hvor som helst, når som helst og når du gjør hva som helst. Mine personlige erfaringer er at jeg opplever Gud som nær og talende når jeg:

  • hører på lovsang eller tar frem gitaren min...
  • leser en god undervisningsbok eller dagens lille andakt til frokost..
  • går meg en tur for å trimme, men tenker på Ham...
  • synger og priser Gud i bilen på vei til Kiwi...
  • sitter på bussen med en god preken på øret..
Det jeg prøver å si er at vi må ikke begrense tid med Gud til bønn og det alene. For bønn er jo fellesskap med Gud og et slikt fellesskap må ha ulike sider for å ekspandere og utvikles. Det hadde vært ille trist hvis mannen min og jeg kun snakket sammen på sms i løpet av en dag. Så ensformig! Og så lite spennende!

Klart, det vil være ganger man kjenner at "ok, nå bør jeg sette meg ned og være sammen med Jesus!" Noen ganger må vi ta det valget, ofre noe og faktisk gi Ham en hel kveld hvor vi søker Ham for livet vårt og fyller oss med Hans ord. Slike stunder må vi alle ha og de er livssviktige!

Men det kan være dager der lovsang og en enkel samtale med Gud er den eneste formen for kommunkasjon. Eller kanskje det har en dag der vi kun er i lovsang og tilbedelse. Det esensielle er at alle disse formene bør finnes i livet vårt med Jesus for de gir variasjon og vi lærer Ham å kjenne på ulike måter.

Så begrens ikke Gud! Ikke la mangel av tid bety mangel på Gud, men vær klar over Hans nærvær som følger deg overalt og Hans ønske om å kommunisere med deg på mange forskjellige måter. Han er aldri langt unna, kanskje bare en sang, en bok, en samtale, en bønn, et kapittel..

Ønsker du noe nytt?

Skap variasjon i relasjonen med Gud og lær deg å være sammen med Ham på alle utenkelige måter :)

Print article Print the article
"Sing to the LORD, all the earth; proclaim his salvation day after day."

1 Chron 16:23Artist of the week!

Worship Songs Spotify
Planetshakers
Spotify URL:
Play in Spotify
Read more

Become a fan and get updates!